Teams

Kwaliteit, veiligheid en productiviteit worden bepaald door de samenwerking binnen een team. Een goed team is veilig en productief. Valt dat nog tegen (Lang vergaderen? Klagen? Elkaar de hand boven het hoofd houden of juist de schuld geven? Wij tegen de rest? Wantrouwen?), investeer dan in teamvorming en teamcoaching.

Hoe werkt teamvorming en teamcoaching?

  • Door teambuilding sessies waarin waarden, criteria en doelen op elkaar worden afgestemd. Basis is Metaprofiel Analyse® van individuele teamleden, waaruit ook het teamprofiel wordt samengesteld. Hiermee wordt de teamvorming gestimuleerd.
  • Teamcoaching werkt tijdens aparte sessies of tijdens regulier teamoverleg. De begeleider van Kikker Groep observeert verbale en non-verbale communicatie; zo worden interactiepatronen in het team duidelijk. Door het navragen, hiervan bewust worden, door onuitspreekbare kwesties te bespreken en op te ruimen, door verwachtingen af te stemmen, conflicten te managen en interventies te doen, wordt het team in een aantal sessies gecoacht naar een goed niveau van samenwerking.
  • Door capabele leiders in te zetten; leiderschapsontwikkeling.

Teamvorming en teamcoaching biedt organisaties:

  • Betere motivatie, minder ziekteverzuim en minder personeelsverloop. Werken in een goed team is stimulerend.
  • Resultaten. Mensen die elkaar vertrouwen en hun kwesties uitspreken, verdoen geen tijd met informatie achterhouden, ergernissen, politieke spelletjes, fouten verdoezelen of het benadrukken van tegengestelde belangen. In een open team reist informatie sneller en stopt men de energie in het werk, het samenwerken in plaats van in tegenwerken.
  • Een investering die zich snel terugbetaalt in tevreden teamleden, wat leidt tot tevreden klanten en betere resultaten.