Videotraining Denkstijlen met keuze oefendag(en)

Druk en weinig tijd? Doe dan de Videotraining Denkstijlen! Denkstijlen leren herkennen, benutten en beïnvloeden is onmisbaar voor wie beter wil communiceren, samenwerken, leidinggeven, coachen en veranderen! Wat is die ene collega toch lastig... En waarom begrijpt die medewerker niet wat ik bedoel? Hoe komt het dat ons team steeds blijft hangen in plannen maken? Zelfkennis en mensenkennis zijn onmisbaar - en deze inzichten komen je ook privé van pas, in relaties als opvoeder, liefdespartner of vriendschappen. Je persoonlijke effectiviteit neemt toe door het toepassen van de Denkstijlen op jezelf en anderen.

De videotraining biedt je eenzelfde programma als de vierdaagse training, maar dan in 14 video's van een half uur. Bekijk de video's online wanneer het jou uitkomt.
Oefen je vaardigheden en stel je vragen op twee (of meer) bijbehorende oefendagen!

Indicatie

De videotraining Samenwerken, Beïnvloeden en Veranderen gaat uit van Denkstijlen. De technische benaming hiervoor is Metaprogramma's. Meer informatie vind je in de Bibliotheek van Kikker Groep. Praktisch zijn de Denkstijlen vaak de ontbrekende schakel tussen het "wat" we gaan doen als professional/team/organisatie en het "hoe" bereiken we dat dan... gegeven onze diversiteit, kernkwaliteiten en valkuilen?

De manier waarop iemand denkt, stuurt zijn/haar gedrag. Herken je je eigen stijl en die van de ander, dan kun je je communicatie aanpassen en anderen beter bereiken en coachen tot verandering.
Niet voor niets worden deze denkstijlen in Amerika verkocht als: strategieën voor succes!

Opzet

In 14 online te bekijken video’s (van 30 minuten) behandelen we 13 Denkstijlen:

 • Wat zijn denkstijlen en hoe benut je ze?
 • Denkstijlen herkennen:
  1. Controle of overgave
  2. Denken of doen
  3. Mensen, Activiteiten of Informatie
  4. Overeenkomsten of Verschillen
  5. Interne of Externe referentie
  6. Zelf, Ander of Wij-oriëntatie
  7. Bereiken of Vermijden
  8. Procedures of Opties
  9. Globaal of Specifiek
  10. In Flow of Tijdbewust
  11. Verleden, Heden, of Toekomst
  12. Leidend, Zelfregulerend of Volgend
  13. Samen, Nabij of Alleen
 • Zelfanalyse: Wat zijn mijn favoriete Denkstijlen?

Op de bijbehorende oefendagen te Zwolle oefen je met:

 • Denkstijlen beïnvloeden: praktisch oefenen. Communicatietechnieken.
 • Denkstijlen benutten bij Doelen bereiken, Verandering, Teambuilding, Recruiting, Timemanagement enz. Aandachtspunten.

Je kunt op ieder gewenst moment beginnen met de online video's. Bij opgave heb je recht op twee oefendagen. Doe mee op de dagen van jouw keuze.

Resultaten

Betere samenwerking; begrip voor en het benutten van verschillen tussen mensen. Effectievere communicatie, beter leidinggeven. Handvat tot verandering en verbetering van persoonlijke en organisatieresultaten: wat is er nodig om doelen te bereiken en taken te vervullen?

Duur

Zeven uur online videotraining en twee oefendagen naar keuze.

Doelgroep

Iedereen die met mensen werkt en die kiest voor een efficiënte, snelle trainingsvorm achter je eigen computer: consultants, managers, trainers, adviseurs, teamleiders, HRM en P&O- en andere professionals, coaches, therapeuten, docenten, complete teams, klantenservice, verkopers, sales, marketing enzovoorts.

Investering

Deze training met open inschrijving is nog niet ingepland voor komend jaar.

Op verzoek kan deze training ook incompany gegeven worden, zodat mensen beter leren samenwerken, leidinggeven, veranderen en de denkstijlen benutten in de organisatie.

Schrijf je vandaag nog in via het contactformulier.
Wil je meer weten, bel ons dan op 038-2301503.